NEODVISNI PORTAL O DELOVANJU OBČINSKEGA SVETA IN UPRAVE OBČINE MIRNA PEČ


Pred vami je uvod v članek o Mirni Peči. Objavljen je bil leta 1951 v Dolenjskem listu. Pustimo ob strani nadaljevanje članka, ki govori o OF odborih in podobno. Raje se posvetimo v uvodu predstavljeni problematiki političnega dogajanja v našem kraju dobrih 60 let nazaj.

Verjetno bi mnogi bralci znali povleči paralele iz tistih časov v kasnejše pa tudi trenutno dogajanje v mirnopeški politiki. Veliko je bilo kritik na delo sedanjega župana, da se obnaša kot samodržec in da deluje zelo izključujoče do vseh, ki bi tudi bili pripravljeni delovati v dobro Mirne Peči, vendar mu zaradi določenih lastnosti niso po godu. Menim, da so bile storjene dobre in slabe reči, dobri in slabi projekti, ki pa jih bom ocenjeval kdaj drugič.

Dejstvo pa je, da je g. Lah v letih svojega županovanja vedno imel močno svetniško ekipo, s katero je lahko mirno plul po domačih vodah, včasih mogoče tudi kalnih, vendar se ni nihče v posadki preveč razburjal, ali pa njegove besede niso imele pretirane teže. Na letošnjih lokalnih volitvah pa se je prvič zgodilo, da ustaljena županova ekipa ni dobila večine v svetniških klopeh. Po prvem krogu volitev je bilo mnogo nejasnosti, kdo bo s kom kaj in kako? Sedaj pa smo prišli do točke, kjer se je zgodila koalicija med dvema, še do včeraj velikima nasprotnikoma (sprti strani sta do sedaj za vse slabo v Mirni Peči krivili druga drugo). Kaj to pomeni? Bo končno konec podtikanj, bomo dejansko priča rezultatom v vseh volilnih enotah? Bodo sedaj vsi dvomljilci nehali dvomiti v obljubljene projekte? Počakajmo in videli bomo. Dejstvo pa je, da sedaj izgovorov za neuspehe ne bo več.

Komentarji: 0

Objavite komentar