NEODVISNI PORTAL O DELOVANJU OBČINSKEGA SVETA IN UPRAVE OBČINE MIRNA PEČ

Nadzorni odbor občine Mirna Peč je na zadnji seji občinskega sveta (22. marca) ovrgel obtožbe glede nepravilnosti pri izplačilih za projekt zidaniškega turizma v letu 2009. Člani odbora so ugotovili, da je zaposlena v občinski upravi in vodja omenjenega projekta, Sonja Klemenc Križan, upravičeno poleg redne plače v letu 2009 na račun svojega podjetja prejela dodatnih 3.000 € za svetovanje pri omenjenem projektu.

Sonja Klemenc Križan
Foto: Dolenjski list

Popravek (5. 4. 2011 ob 14.50):

Samostojno podjetje Svetovanje Klemenc Sonja je bilo ustanovljeno julija 2009. Iz rebalansa proračuna občine za leto 2009 je razvidno, da je do septembra Konzorcij ponudnikov zidaniškega turizma že prenakazal vsa sredstva pridobljena iz evropskih skladov, med njimi tudi 3.000 € podjetju ge. Klemenc Križan.

Nadzornica, Renata Kupljenik, je v mnenju odbora zapisala, da je ga. Klemenc Križan utemeljeno izstavila račun, saj »občine nimajo svojih strokovnih delavcev na tem področju, in tudi sicer je malo strokovnjakov s tega področja, ki bi zadeve pokrivali kot zunanji svetovalci.« V poročilu, ki ga je podpisal predsednik Mitja Cesar, je hkrati zapisano, da opredelitve nalog niso bile podrobno zapisane, prav tako je manjkal natančen pregled opravljenih storitev. V kakšni meri je torej ga. Klemenc Križan sodelovala kot zunanja pogodbena svetovalka, ni popolnoma jasno. V poročilu prav tako ni razvidno, kako je ga. Klemenc Križan prišla do dvojnega položaja, obrazloženo ni niti, ali so za sodelovanje soglasje podali vsi partnerji v projektu, Konzorcij ponudnikov zidaniškeg turizma, Razvojni center Novo mesto in turistična agencija Kompas Novo mesto.

Nadzor je bil opravljen v letu 2010. V novi sestavi Nadzornega odbora, ki ga je občinski svet izvolil januarja, ni ne članice, ki je nadzor odredila in izvršila, ne predsednika, ki ga je potrdil.

Komentarji: 8

Anonimni pravi ...

Spoštovani,
Ga. Klemenc je bila vodja projekta, ki je bil 100 % financiran iz sredstev EU. Denar pa ji ni nakazala Občina Mirna Peč ampak ji je nakazal partner v projektu Kompas NM. NO tudi ni nobene obtožbe ovrgel, ker jih sploh ni bilo. Projekt je bil podvržen kontroli EU, ki pa je priznala vse stroške kot upravičene in izplačla 100 % namenske prihodke projekta. Bilo bi pa pametno, da se urednik vseeno pozanima prej pri dotičnih osebah, kot pa da piše stvari, ki so daleč od resnice.

Urednik: Mirna Peč pravi ...

Zahvaljujemo se vam, ker ste nas opozorili na zavajujočo informacijo, ki smo jo objavili, zato smo članku že izdali popravek. Da v prihodnosti do česa podobnega ne pride, upamo, da boste vendarle spremenili svoje stališče in se odločili sodelovati z našim portalom.

Sredstva so bila v letu 2009 res pridobljena iz evropskega proračuna, pa vendar to ne spremeni ničesar. Vseeno je to denar občanov in občank Mirne Peči.

Anonimni pravi ...

Kontrola EU? To pa prvič slišim. Čudno, da nisem dobil nobenega poročila.

Anonimni pravi ...

"NO tudi ni nobene obtožbe ovrgel" - To pomeni, da je obtožbe potrdil. Štala! Kaj pa pove protikurupcijska klavzula; kako se lahko nekdo privat ukvarja z dejavnostjo, ki jo opravlja na delovnem mestu v javni upravi! To počne lahko samo v občini Mirna peč!

Anonimni pravi ...

Spoštovani,
Klemenčeva je vse delo, ki ga je dobila plačanega preko projekta izvajala izključno v popoldanskih in večernih urah. Predavanja, delavnice, pregled terena,.... ( po lokacijah občin partnerk v projektu )Svoje delo je opravljala več kot zadovoljivo. Je tudi soavtorica državne strategije Turizma v zidanicah, pokriva območja 16 občin ter širi projekt v Obsotelje in Kozjansko. Gre za nov turistični produkt na nivoju države, zato je bil tudi financiran s strani EU. Nadzor iz strani EU - upravljalca LEADER - MKGP RS, pa je bil opravljen v mesecu februarju 2010.

Anonimni pravi ...

Dvomim o sposobnosti semičanke Sonje za direktorico sončne uprave občine Mirna peč. Enako velja za vse člane NO in mega realizatorja in župana in poslanca (ups, da ne pozabim sončnega podžupana)

Anonimni pravi ...

Čas bo pokazal in že kaže uspeh projekta Turizma u zidanicah za mirnopečane. Gdaj bodo zaznani rezultati projekta? Če je to sploh pomembno, ali gre samo za samopromocijo neuspešne semiške kandidatke za županjo.
Dopoldne dela za občane Mirne peči, popoldne in v prostem času pa iste reči zase, ha ha ha HA! To je nov turistični produkt - za njo.
Urednik, ti gotovo veš!?

Anonimni pravi ...

Tudi jaz menim, da gre za koruptivno dejanje zaradi katerega bi v demokraciji omenjena gospa ostala brez službe v javni upravi.

Objavite komentar