NEODVISNI PORTAL O DELOVANJU OBČINSKEGA SVETA IN UPRAVE OBČINE MIRNA PEČ

Varčevanje z javnimi izdatki, ki že lep čas polni naslovnice časopisov, je mirnopeškim svetnikom in svetnicam še vedno neznanka. Na kar petih od osmih odborov in komisij, ki so jih imenovali, je prišlo do povečanja števila članov.



Svetniki so že v prejšnjem mandatu potrdili predlog zvišanja števila članov delovnih telesih občine. Sprejeli so namreč poslovnik, po katerem občinski odbori lahko štejejo od 5 do 7 članov, v komisiji pa so/jih je lahko 3-5.

Na svoji drugi redni seji, 16. decembra 2010, so se svetniki in svetnici pri izvolitvi praviloma držali zgornje omejitve. Z izjemo nadzornega odbora ter statutarno-pravne in mandatne komisije so v delovna telesa imenovali največje možno število članov.

Na isti seji so sprejeli še dva sklepa, s katerimi so povečali število članov uredniškega odbora občinskega glasila ter sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Vsakega od njiju bo od sedaj naprej sestavljalo sedem članov.

ODBOR / KOMISIJA ŠTEVILO ČLANOV LETA 2006 ŠTEVILO ČLANOV LETA 2011
Nadzorni odbor 5 5
Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja 3 3
Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti * 5 7
Odbor za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe * 5 7
Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami * 5 7
Statutarno-pravna komisija 3 3
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu * 5 7
Uredniški odbor Glasila občine Mirna Peč * 3 7
Skupaj 34 46
* Povečanje števila članov+ 12

Primerjava z letom 2006 zgovorno kaže, da se nam v letošnjem letu obetajo za dobro tretjino številnejša izplačila sejnin kot v letih pred ekonomsko krizo. Članu/članici odbora ali komisije na sejo pripada 2,5 odstotka županove plače, kar za občino pomeni 78,20 evrov.

Nadzorni odbor: Jože Muhič, Marija Parkelj, Janez Kužnik, Saša Štravs Smolič, Nataša Erpe

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja: predsednik Andrej Kastelic, Gregor Parkelj, Jože Avbar (svetniki)

Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti: predsednik Zvone Papež, Urška Špendal, Jože Avbar, Domen Rajšelj (svetniki), Alojzija Krevs, Leopold Pungerčar in Martina Žagar (zunanji člani)

Odbor za gospodarstvo, varstvo okolja, komunalo in gospodarske javne službe: predsednik Andrej Kastelic, Zvone Papež, Jože Avbar, Rudi Povše (svetniki), Karel Povše, Damjan Zupančič in Primož Novljan (zunanji člani)

Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami: predsednik Drago Muhič, Anton Režek, Gregor Parkelj, Milena Cesar (svetniki), Stane Bevc, Marko Kupljenik, Melita Vovk Ivekovič (zunanji člani)

Statutarno – pravna komisija: predsednica Urška Špendal, Anton Režek (svetnika), Matej Perpar (zunanji član)

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu: Andrej Kastelic (občinska uprava), Boštjan Srovin, Leopold Pungerčar, Boštjan Rozman, Martin Krevs (zunanji člani) + 2 člana

Uredniški odbor Glasila občine Mirna Peč: Mira Barbo (občinska uprava), Tatjana Kupljenik, Luka Piko, Ladislava Rupena, Urška Rapuš (zunanji člani) + 2 člana

Komentarji: 1

Anonimni pravi ...

+12 je posledica predvolilnih obljub. Iz leto v leto več obljub.

Objavite komentar